Дитячий логопед у Києві

В останній час в Україні зростає кількість дітей з мовленнєвими порушеннями, які набувають все більш складнішого характеру.
Мовлення - це здатність людини спілкуватися за допомогою спеціальних знаків: слів, букв, звуків, інтонацій та інших елементів мови - міміки та жестикуляції. Мовлення є найважливішим аспектом інтелектуальної діяльності та формою спілкування людей, показником загального психічного розвитку дитини та визначає становлення її як особистості.

На базі клініко-діагностичного відділення КНП "Дитяча клінічна лікарня 7" працює логопед вищої категорії, к. пед. наук Anna Yakovenko

Проводяться консультації для вступу дитини до дошкільної/шкільної установи, надання логопедичного висновку для оформлення дитини в спеціальний логопедичний дошкільний/шкільний заклад, інклюзивного навчання, визначення необхідності логопедичних занять, профогляд.
Логопедичні заняття з дітьми на безоплатній основі проводяться за профільним напрямом у складі мультидисциплінарної команди фахівців (фізіотерапевтів, лікарів з лікувальної фізкультури та психологів).
Години корекційних занять:
понеділок - 09.00-13.00 та четвер – 09.00-15.00.
Логопед працює за такими напрямами:
Індивідуальні та групові корекційні заняття з дітьми:
- формування та розвиток артикуляційної моторики;
- стимулювання мовленнєвої активності дитини;
- постановка, автоматизація та диференціація звуків;
- формування та розвиток фонематичних процесів;
- формування мовленнєвого дихання (диференціація носового-ротового дихання, відпрацювання плавності та тривалості мовленнєвого видиху)
- усунення гіперназалізації;
- робота з тембром голосу;
- зміцнення м’язів дрібної моторики;
- формування та розвиток когнітивних процесів;
- розвиток складової структури слова, лексики, граматики та зв’язного мовлення;
- формування темпо-ритмічної сторони мовлення;
- формування мовленнєвої готовності дітей до навчання у школі;
Досі дуже поширена думка про те, що до 3 років до логопеда звертатися не потрібно. Багато батьків вважають, що до логопеда варто йти лише після 5 років. А якщо дитині 2–2,5 роки і вона мовчить? Чи варто бити тривогу або прислухатися до думок подруг чи "фахівців" з форумів? Бити на сполох ВАРТО. Саме період до 3-х років є сензетивним для розвитку мовлення. У дитини формуються базові процеси для опановування навичками мовлення.
Коли потрібно звертатися до логопеда і наполягати на заняттях?
• від народження до 6 місяців - жодної реакції на звуки, голоси середовища
• 3-4 місяці – відсутність агукання, лише плач
• 6 місяців – відсутність лепету або його припинення
• 1 рік - жодної реакції на звуки, розмови людей, відсутність перших слів, не розуміння зверненого мовлення
• від 2 до 3 роки - якщо дитина мовчить, «говорить на своїй мові», не розуміє вас, якщо є лише пару усвідомлених слів і немає фрази.
• від 3 до 6 років якщо є проблеми зі зв’язним мовленням, бідний словниковий запас, граматичні помилки, порушення звуковимови, фонематичних процесів, мовленнєвого дихання
• від 6 до 9 років якщо на письмі дитина плутає букви, пише букви вверх ногами, пропускає букви, пише текст одним реченням, пише букви дзеркально. Є труднощі під час читання, темп повільний, не впізнає букви, додає зайві. Не розуміє прочитаного тексту, не має інтересу до навчання.
Логопедична допомога надається від 0-18 років дітям з затримкою мовленнєвого розвитку; різними мовленнєвими порушеннями: від недоліків звуковимови (дислалії) до порушення всіх сторін мовлення (алалії) (лексики, граматики, складової структури, фонематичних процесів, зв’язного мовлення); дітям з особливими освітніми проблемами (дитячим церебральним паралічем, розладом аутистичного спектра, синдром Дауна, затримкою психічного розвитку); вродженими вадами розвитку; порушенням темпо-ритмічної сторони мовлення (заїкання); порушенням писемного мовлення та навичок читання (дисграфії, дислексії)

Як записатися до дитячого логопеда у Києві?

Через сервіс системи helsi.me Ви можете записатися та отримати платну медичну послугу.
Консультаційні години:
понеділок 14.00-16.00;
середа 09.00-13.00, 14.00-16.00. 

ТОВ «ШИМЮКРЕЙН» благодійник
Нова пошта
Фармак
Крона благодійний фонд
БО "МБФ "Центр соціальних проектів майбутнього" благодійник
Asap demo
ФУНДАЦІЯ ТЕЧІЯ благодійник
City One
ТД Волес
Країна здорових дітей
Планета кави